Actualitate

Un șofer a încălcat regulile în România, iar pedeapsa aplicată va fi executată în Republica Moldova. Despre ce pedeapsă este vorba

Pentru comiterea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, comiterea infracţiunii de uz de fals, dar și pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis, persoana a primit o pedeapsă finală de doi ani de închisoare. Totodată, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală din România, inculpatul a fost obligat că achite statului 900 RON, cu titlul de cheltuieli judiciare.

Astfel, instanța română a solicitat judecătoriei din Republica Moldova recunoaşterea şi executarea sentinţei penale în partea ce priveşte încasarea cheltuielilor judiciare.

Judecătoria Strășeni, sediul central, a admis cererea Judecătoriei din România și a dispus încasarea banilor. Ulterior, autoritățile din țara vecină au cerut să fie acoperite și cheltuielile suportate pentru asistenţă juridică internaţională, în sumă de 150 RON. Curtea de Apel Chișinău a decis, recent, transmiterea dosarului către instanța de fond pentru înlăturarea omisiunilor.

Sursa: Bizlaw.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *