Război

Un soldat din armata rusă și-a filmat experiența de război. Imaginile, publicate după ce a fost ucis (video)

Un soldat al forțelor speciale ruse, pe numele său Vladislav Diatlov, a început să lupte în Ucraina în luna aprilie și a filmat tot ce se întâmpla în jurul lui. Fotografiile și videoclipurile de pe telefonul său au fost publicate de canalul de YouTube „Războiul din Ucraina 2022”, relatează Novaia Gazeta. Pe 25 septembrie, Diatlov a fost ucis într-un bombardament de artilerie în regiunea Herson. Militarul a fost înmormântat în Rusia, marți, 4 octombrie.

Primul videoclip realizat de Diatlov datează din 28 aprilie. În clipul video, militarul spune povestea sa și a „fratelui” său Zukhrab cu care a intrat într-o casă abandonată din satul Nova Kamianka din regiunea Herson. Diatlov îi spune camaradului său că „au distrus totul” în locuință „în căutarea de aur, însă nu au găsit nimic”. Ulterior, descoperă o sumă de bani în casă. 

Vom comite un genocid”, a afirmat Zukhrab. 

În telefonul militarului au fost găsite, de asemenea, fotografii făcute între mai și august 2022 cu alți soldați, videoclipuri realizate în casele distruse din regiunea Herson, inclusiv cu o mașină distrusă și mai multe clipuri despre condițiile în care trăiesc soldații. 

În același video, el arată un șanț care era acoperit pe care îl numea casă. 

În plus, acesta a mărturisit că unii dintre militarii care luptau alături de forțele ruse au murit, iar alții au fost capturați. 

Site-ul web IStories a găsit profilul lui Diatlov de pe rețeaua de social media Vkontakte. Conform informațiilor furnizate de el, acesta făcea parte din cea de-a 94-a unitate a forțelor speciale din Groznîi, Cecenia. Ultimul său loc de muncă menționat a fost în Garda Națională Rusă. 

A servit în regimentul forțelor speciale, iar post-mortem se recomandă să fie decorat cu Ordinul Curajului, conform unei pagini a școlii din satul său natal. 

În luna august, IStories a identificat militarii ruși responsabili de uciderea civililor din regiunea Kiev. Daniil Frolkin a mărturisit crimele în fața unui reporter al site-ului web și a dezvăluit numele celor care au dat ordinele. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *