Ultima oră

Un soldat rus dispărut acum 33 de ani a fost găsit în deșertul afgan

Bărbatul este de origine uzbekă şi a fost găsit în urma cercetărilor desfăşurate de o organizaţie a veteranilor din Armata Roşie, care se află în căutarea a 264 de camarazi dispăruţi în diferite teatre de operaţiuni, a căror soartă este încă necunoscută. Iar reprezentanții acesteia au declarat că bărbatul este într-o stare de sănătate foarte bună, a dat detalii care au confirmat identitatea lui.

„Are memoria foarte bună şi ne-a dat imediat numele părinţilor, ale fraţilor şi surorii sale. Ne-a spus că doreşte să-şi revadă familia”, a precizat un reprezentant al organizaţiei care l-a găsit.

Despre soldatul rus Bakhretdin Khakimov șefii lui au crezut că și-a pierdut viața în timpul unei misiuni. De fapt, acesta fusese rănit într-o bătălie din 1980. A fost salvat și îngrijit de localnici, iar după ce și-a revenit a decis să rămână în deșertul afgan, ducând o viață seminomadă. Khakimov, în vârstă de 53 de ani, este cunoscut ca șeicul Abdullah. El practică medicina cu ierburi tămăduitoare, s-a căsătorit cu o femeie afgană cu care nu a avut copii şi care a încetat din viaţă în urmă cu ceva timp. Mai mult, Hakimov a identificat şi alţi doi foşti soldaţi ruşi daţi dispăruţi care în prezent trăiesc în provincia Herat.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *