CSI / Rusia

Un soldat rus vorbește de consumul de droguri pe front: „Nimeni nu se atinge de dependenți”

Se crede că soldați ruși aflați pe frontul din Ucraina prepară și folosesc droguri pentru a scăpa de stres, unul dintre aceștia relatând că nici măcar poliția militară nu se atinge de dependenți.

O relatare a acestui soldat care a fost încorporat în regiunea Irkutsk a apărut pe canalul de Telegram rusesc „Oameni din Baikal”, postarea fiind publicată chiar de către soția acestuia, Irina.

Femeia afirmă că soțul ei a fost încorporat în octombrie 2022, în luna care a urmat decretării mobilizării parțiale de către Vladimir Putin, și că a fost trimis să lupte într-o „brigadă de asalt” a separatiștilor din Lugansk după ce a fost instruit în Rusia.

„Aproape toată lumea de acolo este în șoc. Ei sunt bombardați din aer fără oprire. Soldații sunt aruncați în luptă fără tancuri, doar cu mitraliere și grenade”, afirmă Irina, adăugând că soțul ei și camarazii săi dorm în pivnițe sau adăposturi improvizate pe front.

Potrivit acesteia mulți dintre soldați folosesc droguri pe care le prepară în locurile în care dorm. Ea a publicat de asemenea un mesaj din partea soțului ei:

„Este un haos nebunesc. Mergeam la război și am ajuns într-o situație destul de nenorocită”.

Soldatul afirmă că el și camarazii săi sunt responsabili pentru toate activitățile care în mod normal ar fi împărțite între diferite ramuri ale forțelor armate – luarea cu asalt a pozițiilor inamice, comunicații, recunoaștere, transportarea muniției și îngrijirea răniților.

Acesta mai spune că, în pofida situației, poliția militară încearcă să îi controleze constant, penalizându-i chiar și pentru abateri minore. „Dar nimeni nu se atinge de dependenții de droguri”, mai afirmă soțul Irinei.

Cum ar încerca unii soldați ruși să scape de pe front

Soldatul rus relatează că unii dintre militarii trimiși de Putin în Ucraina încearcă să scape din prima linie rănindu-se singuri pentru a ajunge la spital. El afirmă însă că medicii au învățat rapid să deosebească între rănile suferite în timpul luptelor și cele pe care militarii și le-au provocat singuri.

În cazul în care suspectează că soldații au încercat să scape de datorie, medicii îi externează imediat.

Irina mai relatează că este imposibil să scapi cu ajutorul unor astfel de trucuri sau chiar a mitei.

„Mitele și mituirea doctorilor nu funcționează. Nu există o problemă cu banii pe front, principala problemă este lipsa de oameni, care sunt pierduți la o rată incredibilă”, a mai scris aceasta.

Relatarea a fost sesizată de cercetătorul independent Chris Owen pe pagina sa de Twitter.

Numeroase înregistrări video apărute pe rețelele de socializare au atestat comportamentul tot mai bizar al unor soldați ruși, făcându-i pe unii internauți să speculeze că acesta s-ar datora consumului de droguri. Însă deocamdată nu par să existe surse oficiale care să confirme că aceasta ar fi o problemă pe scară largă în armata rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *