CSI / Rusia

Un soldat rus vorbeşte despre măcelul din Estul Ucrainei

Membri ai unităţilor speciale ruse au confirmat că au fost trimişi în regiunea separatistă ucraineană Lugansk, armata rusă spunându-le că participă la un exerciţiu militar.

„Căutam nenorociţi de ucraineni", a declarat un militar rus, citat de Sunday Times. „Am ieşit într-o zonă deschisă. Am fost atacaţi. Optzeci de militari au fost ucişi. Eu am fost rănit. Mi s-a spus că doar zece am scăpat cu viaţă”, a precizat militarul rus.

„Ni s-a spus treptat despre ce este vorba. Ne-au spus că este un exercuiţiu. Eu i-am spus soţiei mele că mergem în război", a subliniat militarul rus, membru al Diviziei aeropurtate 76, aparţinând Forţelor Aeriene ruse.

Administraţia prooccidentală de la Kiev şi NATO susţin că trupe ruse sunt în estul Ucrainei, pentru a-i ajuta pe separatiştii proruşi. Moscova a dat asigurări că nu există militari ruşi în Ucraina.

Conflictul militar între Administraţia prooccidentală de la Kiev şi insurgenţii proruşi durează de peste cinci luni, soldându-se, potrivit estimărilor, cu aproape 2.900 de morţi.

Sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *