Cultură

Un spectacol în memoria poetei Leonida Lari va avea loc Filarmonica Națională

Evenimentul este organizat din inițiativa interpretului Petru Dumbravă cu scopul de a aduna, în urma vânzării biletelor, mijloace financiare pentru a fi înălțat un monument la locul de veci al Leonidei Lari din Cimitirul Central Ortodox din Chișinău.

„Am văzut în ce stare se află mormântul. Împreună cu Nicolae Dabija, Iulian Filip, Constantin Rusnac am venit cu ideea de a organiza un spectacol de binefacere. Avem multă lume care a iubit-o”, a menționat Petru Dumbravă.

Moderat de actrița Mariana Bahnaru, la spectacol vor participa interpreții Olga Ciolacu, Nina Crulicovschi, Lidia Botezatu și Radu Dolgan, Ion Paulencu, Iustina Scarlat, Marin Ganciu, Ricky Ardezianu, scriitorii Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Iulian Filip, Ion Hadîrcă și alți oameni de cultură, care vor veni cu evocări, cîntece și cu recitaluri de versuri din creația poetei Leonida Lari.

Tot la Filarmonica Națională, joi, 9 iunie, începînd cu ora 18.00, va avea loc spectacolul cu genericul  „Din ruine spre înălțare”, concert de caritate întru susținerea renovării Mănăstirii Hirova, prezentat de Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, dirijor Petre Neamțu și o suită de interpreți: Vasile Iovu, Ion Suruceanu, Iurie Sadovnic, Vitalie Dani, Mihail Muntean, Maria Iliuț, Zinaida Bolboceanu, Surorile Osoianu, Nicolae Paliț, Silvia Goncear și Raisa Bîrnaz ș.a.

În aceeași zi, la Sala cu Orgă, la ora 18.00, în cadrul Festivalului Internațional ”Zilele Muzicii Noi”, ediția a XXV-a, va fi prezentat un concert simfonic. Evoluează Orchestra Națională de Cameră, dirijor Vladimir Andrieș, soliști: Vladislav Secichin (violă) din R. Moldova, Erika Krino (pian) din Italia/Canada.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *