Ultima oră

Un srilankez care se află ilegal în Moldova planifica să ajungă în Franța

Astfel, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Nord au primit o informație, precum că un grup de persoane va facilita contracost trecerea ilegală a frontierei de stat a unor cetățeni din Sri Lanka. Grupul criminal era specializat în organizarea intrării, șederii, tranzitării ilegale a teritoriului R.Moldova sau a ieșirii de pe acest teritoriu.

Astfel, s-a stabilit că tranzitarea graniței urma să aibă loc la data de 13 ianuarie a.c., în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Ocnița” sau a Sectorului Poliției de Frontieră „Otaci”. În urma unor investigații realizate de echipa comună de cercetare, formată din angajații Secției investigații speciale a Direcției regionale Nord și Inspectoratului de Poliție Ocnița, în orașul Otaci, a fost depistat un cetățean al Republicii Sri Lanka, în vârstă de 23 de ani, care pentru început nu-și justifica prezența în oraș.

Din cercetările ulterioare și declarațiile străinului, s-a aflat că acesta intenționa să ajungă în Franța, pentru a obține statutul de migrant, iar Republica Moldova era folosită ca țară de tranzit. Despre aflarea acestuia pe teritoriul țării, se presupune că ar fi tranzitat frontiera prin segmentul transnistrean.

Srilankezul a fost deferit Biroului Migrație și Azil al MAI. În cazul dat, cercetările continuă în vederea identificării membrilor grupării și luarea măsurilor legale ce se impun în privința acestora.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *