Actualitate

Un străin a evadat de pe Aeroportul Chișinău înainte de a trece de controlul pașapoartelor

Un străin, care a sosit în Moldova cu o cursă din Turcia, a fugit de pe aeroportul din Chișinău fără să treacă controlul. Incidentul a fost raportat de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova la 6 noiembrie.

Potrivit poliției, un bărbat de 38 de ani, cetățean al Azerbaidjanului, a sosit la Chișinău pe 5 noiembrie. Bărbatul nu a trecut controlul pașapoartelor, dispărând într-o direcție necunoscută.

Poliția de Frontieră a subliniat că bărbatul este căutat. “Un cetățean al Azerbaidjanului a părăsit ilegal teritoriul Aeroportului Chișinău. Străinul a sosit în țară pe 5 noiembrie cu un avion din Turcia. Împreună cu alte direcții ale Ministerului Afacerilor Interne, continuăm să-l căutăm”, a adăugat ministerul.

Informația a fost confirmată și în cadrul Inspectoratului General al Poliției, menționând că și ei caută un bărbat care a fugit.

Reamintim că în după-amiaza zilei de 30 iunie, un bărbat căruia i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova a deschis focul pe aeroportul din Chișinău. Un polițist de frontieră și un inspector de securitate aeroportuară au murit din cauza rănilor provocate.

Atacatorul s-a dovedit a fi un cetățean al Tadjikistanului, în vârstă de 43 de ani.

Procuratura a deschis o procedură penală pentru “act terorist comis prin uciderea mai multor persoane”, care a fost ulterior recalificat drept omor calificat. Atacatorul riscă o pedeapsă de până la închisoare pe viață.

În urma incidentului, autoritățile moldovenești au plasat toate instituțiile statului, precum și agențiile de aplicare a legii în stare de alertă maximă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *