Eveniment

Un student BASARABEAN l-a imobilizat pe autorul exploziei din Iași

Marian Platonov are 24 de ani și e originar din R. Moldova. Astăzi urma să susțină examenul de licență la specialitatea inginer-electronist. Studentul a intervenit când, pe neașteptate, a dezamorsat dispozitivul exploziv în mâna atentatorului.

„După trăsăturile lui la față, nu părea că se aștepta să detoneze atunci. Când l-am văzut, în momentul ăla de incertitudine am sărit pe el, l-am imobilizat și, cu o curea a unui profesor, l-am legat la mâini”, a povestit studentul pentru Digi 24.  Timp de zece minute, până a venit poliția, Marian Platonov, ajutat de colegi, l-a ținut imobilizat pe terorist.

O explozie a avut loc, luni dimineața, într-o sală de curs a Facultății de Telecomunicații din cadrul Universității Tehnice "Gheorghe Asachi", în timpul examenului de licență, dupa ce un barbat a intrat în sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care le-a detonat, fără a exista victime.

Poliția Județeană Iași a informat că un barbat a intrat într-o sala de curs de la Facultatea de Telecomunicații, unde avea loc examenul de licența. Intrusul a adus două genți amenințând că va arunca în aer universitatea. La un moment dat s-a produs o explozie. În sală s-a creat panică. Un student s-a aruncat asupra individului și l-a imobilizat. Mai multe studente au leșinat. Din fericire, victime nu s-au înregistrat. Ministrul delegat pentru Învațământ superior, Mihnea Costoiu, a spus ca bărbatul a amenințat că a lăsat câteva bagaje cu material exploziv în săli din cladirea veche a Facultății de Electronică și Telecomunicații, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Din primele date rezultă că tânarul care a detonat bomba artizanală în Amfiteatrul P6 de la Facultatea de Electronică și Telecomunicații este cunoscut ca având afecțiuni psihice, fiind internat de noua ori la Spitalul de Psihiatrie "Socola", informează bzi.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *