Externe

Un student s-a dus să cumpere șosete pentru bunicul său și a găsit 135.000 de dolari

Un adolescent american a fost nevoit să ia o decizie dificilă după ce a găsit 135.000 de dolari.

Jose Nunez Romanis, un student la justiție penală din New Mexico, avea 19 ani când a încercat să depună banii pentru a cumpăra șosete pentru bunicul său. Cu toate acestea, puștiul a observat o pungă de plastic uriașă plină cu bani.

“Când am văzut-o prima dată, m-am holbat la ea timp de câteva secunde, neștiind ce să fac”, a spus puștiul. “Am fost cu adevărat șocat. Nu mai văzusem niciodată atât de mulți bani”.

După ce a observat o etichetă pe care scria că punga conținea 60.000 de dolari în bancnote de 20 de dolari, Jose a decis să sune la poliție în loc să fugă cu banii. Ulterior, ofițerii de poliție au găsit în geantă alți 75.000 de dolari în bancnote de 50 de dolari.

“Am văzut o mulțime de lucruri în 21 de ani, dar acesta a fost un caz unic și revigorant pentru departament și pentru oraș”, a declarat la momentul respectiv purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliție din Albuquerque, ofițerul Simon Drobik. “Cred că este cea mai mare sumă de bani găsită în Albuquerque și recuperată”.

Jose a recunoscut că “nu i-a trecut niciodată prin cap să ia ceva din ei pentru el însuși”.

La început, adolescentul s-a gândit să sune la numărul de telefon de pe partea laterală a bancomatului, dar în cele din urmă a decis să contacteze poliția. Jose a pus punga cu bani în mașina sa și a condus până la bancomat pentru ca nimeni altcineva să nu-l poată folosi.

Potrivit lui Gilbert Gallegos Jr., purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Gilbert Gallegos, antreprenorul a vrut să pună banii în bancomat, dar i-a lăsat din greșeală pe trotuar.

“Mi-am dorit să fiu anchetator de poliție sau detectiv încă de când eram copil”, a spus Jose. “M-am mai gândit la asta”.

La ceremonie, primarul Tim Keller a spus: “Nu am avut timp să mă gândesc la asta: “Băiete, cu toții cunoaștem această tentație. De a lua chiar și doar un pic, doar unul dintre acele pachete de deasupra. Adică, trebuie să fie foarte dificil”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *