Un suedez este cel mai bun somelier din lume
La Cupa Mondială a Somelierilor, care s-a desfăşurat marţi, în oraşul Mendoza din Argentina, au participat 61 de concurenţi din 58 de ţări. Locurile II şi III au fost ocupate de francezul David Biraud şi de Julie Dupouy, care a concurat pentru Irlanda. În vârstă de 31 de ani, Rosengren lucrează la restaurantul „Charlie Bird” din New York şi are deja o colecţie de trofee. El a fost votat cel mai bun somelier european şi cel mai bun somelier scandinav, în ţara sa de origine câştigând titlul de două ori.
Paz Levinson, din Argentina, a reprezentant America Latină şi a câştigat locul IV, iar Elyse Lambert, din Canada, s-a clasat pe locul V. Concursul a avut atât teste practice, cât şi teoretice, din domeniile vinului şi gastronomiei, informează Rador cu referire la www.diepresse.at și www.lefigaro.fr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!