Externe

Un suspect ucis și 3 arestați în cazul uciderii guvernatorului filipinez

Poliția a ucis un suspect și a arestat alți trei în cazul împușcăturilor nerușinate care au ucis un guvernator de provincie din centrul Filipinelor și alte opt persoane, inclusiv săteni săraci care căutau ajutor de la liderul politic, au declarat duminică autoritățile.

Uciderea guvernatorului din Negros Oriental, Roel Degamo, în locuința sa, sâmbătă, de către cel puțin șase bărbați înarmați cu puști de asalt și purtând uniforme de camuflaj de tip militar și veste antiglonț, a fost cea mai mortală dintr-o serie de atacuri asupra politicienilor din ultimele săptămâni în țară.

Președintele Ferdinand Marcos Jr. a condamnat uciderea lui Degamo, care l-a susținut la alegerile prezidențiale de anul trecut, și a declarat că “guvernul său nu se va odihni până când nu îi vom aduce pe autorii acestei crime abominabile și atroce în fața justiției”.

Degamo se întâlnea cu sătenii săraci care căutau ajutor medical și de altă natură atunci când bărbații înarmați au intrat calm în complexul său rezidențial din orașul Pamplona și au deschis focul. Aceștia au fugit în trei SUV-uri, care au fost ulterior abandonate într-un oraș din apropiere și din care au fost văzuți fugind aproximativ 10 bărbați, potrivit rapoartelor poliției.

Cel puțin alte 17 persoane, inclusiv un medic și doi soldați din armată, au fost rănite, a declarat poliția.

Poliția a înființat rapid puncte de control rutier și, mai târziu sâmbătă, a arestat trei suspecți, inclusiv doi foști soldați ai armatei, și a ucis unul dintre ei într-un conflict în timp ce îi urmăreau pe atacatori. Mai multe puști și un pistol au fost recuperate de la suspecți, a precizat poliția, fără a da detalii sau a dezvălui dacă a determinat un motiv pentru atac.

Sursa AP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *