Social

Un tânăr din Moldova a încercat să intre în România cu 242 de litri de alcool: A fost amendat cu peste 20 mii de lei moldovenești

Un moldovean a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea cu 242 de litri de alcool de diferite mărci, ce urma să ajungă pe piața neagră din România.

Astfel, potrivit Poliției de Frontieră Galați, valoarea amenzii primită este dublă față de cât valora marfa. Tânărul în vârstă de 19 de ani conducea un ansamblu rutier format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova, transmite Digi24.

Potrivit sursei citate, în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport şi a persoanei. Cu această ocazie polițiștii de frontieră în colaborare cu lucrători vamali au descoperit în bagajele personale ale tânărului, printre haine cantitatea totală de 92 de litri de băuturi alcoolice (coniac şi vin spumant) şi 150 de litri de lichid incolor, presupus a fi alcool, ce urma să fie distribuit pe piaţa neagră din România. 

Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 2.060 de lei românești a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat cu 5000 de lei românești, echivalent a peste 20 mii de lei moldovenești. 

Întreaga cantitate de lichid incolor, presupus a fi alcool, urmează a fi expertizată de autoritatea vamală în vederea stabilirii cu exactitate a conţinutului şi valorii acestuia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *