Social

Un tânăr din R. Moldova și-a cumpărat un permis de conducere fals și intenționa să se angajeze șofer peste hotare. Documentul, ridicat de oameii legii

Un tânăr din Republica Moldova și-a cumpărat permisul de conducere și în baza acestuia urma să se legitimeze ca șofer la locul de muncă, peste hotare. Intențiile sale au fost dejucate la trecerea frontierei, unde a fost depistat cu actul falsificat, informează Poliția de Frontieră.

Astfel, în punctul de trecere a frontierei Costești, pe direcția ieșire din Republica Moldova, acesta s-a prezentat în calitate de pasager la ruta Moldova-Franța, transmite Jurnal.md.

În cadrul controlului suplimentar, conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere cu însemnele autorităților moldovenești, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic, suspect a fi falsificat.

Bărbatul în vârstă de 25 ani, originar din raionul Edineț, a recunoscut că a procurat permisul prin intermediar, identificat pe TikTok, și ar fi achitat o sumă de 3000 de lei pentru serviciile de perfectare ilegală.

Cazul este cercetat în continuare de către Direcția regională Nord, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor vinovate. Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *