Justiție

Un tânăr își va petrece următorii 14 ani după gratii: A omorât un bărbat în Ucraina, apoi a fugit ilegal din țară

Un tânăr de 27 de ani a fost condamnat pentru omor săvârșit cu deosebită cruzime și trecere ilegală a frontierei de stat, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, scrie TV8.

Astfel, în cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la  12 iulie 2022, aproximativ ora 22:45, aflându-se în gospodăria unui bărbat de 52 de ani, amplasată în raionul Dnestrovsk, regiunea Cernăuți, Ucraina, în timpul consumului de băuturi alcoolice în comun, urmare a unui conflict verbal, i-a aplicat multiple lovituri, concentrat în regiunea capului, cu un obiect solid contondent.

Ulterior, acesta i-a aplicat victimei în total cel puțin 12 acțiuni traumatizante, care i-au cauzat decesul.

După care, a doua zi, aproximativ la ora 05:30, în scopul nimicirii urmelor infracțiunii, inculpatul a îngropat cadavrul într-o groapă care a săpat-o în grădina gospodăriei victimei.

La fel, tânărul, pentru a evita răspunderea penală pentru omor, la 16 iulie 2022, aproximativ la ora 04:00, prin eludarea și sustragerea de la controlul de frontieră, a traversat ilegal hotarul Republicii Moldova, pe sensul de intrare în raza frontierei Roșsoșanî – Briceni.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *