Social

Un tânăr își va petrece următorii opt ani în închisoare pentru huliganism, hărțuire sexuală și viol

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, învinuit pe trei capete de acuzare, a fost condamnat la opt ani închisoare pentru comiterea infracțiunilor de huliganism, hărțuire sexuală și viol. Ulterior, acesta își va executa pedeapsa în penitenciar de tip semi-închis.

Tânărul a fost acuzat că, în seara zilei de 22 august 2021, în timp ce se afla în sectorul Rîșcani al capitalei, fiind în stare de ebrietate, a încălcat grosolan ordinea publică. După care, acesta s-a  apropiat de o femeie, unde prin constrângere a început să o atingă indecent pe diferite părți ale corpului, astfel săvârșind acțiuni de hărțuire sexuală în privința acesteia, scrie Tvn.

De asemenea, persoanei condamnate i s-a incriminat și săvârșirea unui viol, produs în luna decembrie 2021, într-un apartament din sectorul Buiucani al capitalei, unde acesta prin constrângere fizică și psihică asupra unei persoane de gen feminin a întreținut cu ultima un raport sexual forțat.

Precizăm că, în scopul asigurării executării pedepsei sub formă de închisoare, în privința inculpatului a fost aplicată măsura procesuală de constrângere sub formă de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

La pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul celor două părți vătămate a prejudiciului moral cauzate în mărime de 20 000 lei și respectiv 50 000 lei.

Menționăm că anterior, inculpatul, a mai fost condamnat pentru comiterea infracțiunilor similare, astfel acuzatorul de stat consideră că pedeapsa aplicată inculpatului este prea blândă și urmează să o conteste cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *