Social

Un tânăr, privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, stopat în trafic pentru viteză excesivă, a încercat să mituiascăpolițiștii cu 300 de euro. Ce pedeapsă riscă individul

Un bărbat care este privat de dreptul de a conduce mijloace de transport a încercat să mituiască miercuri polițiștii propunându-le suma de 300 de euro, transmite Poliția Republicii Moldova.

Astfel, pe traseul R-6, polițiștii INSP au stopat un automobil de marca Audi cu numere străine de înmatriculare care se deplasa cu viteză excesivă. La volan se afla un tânăr în vârstă de 24 de ani din Republica Moldova.

În timpul documentării, fiind verificat în sistemul informațional de date s-a constatat că șoferul este privat de dreptul de a conduce.

Ca să nu fie documentat, acesta a propus polițiștilor 300 de euro, iar pentru că oamenii legii au refuzat banii, individul i-a lăsat în automobil sub bancheta din față.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul instituțiilor specializate pentru fixarea probelor și documentarea cazului.

Tânărul urmează a fi cercetat contravențional pentru încălcările rutiere, dar și penal pentru corupere activă. Conform legii penale acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și amendă de la 100 până la 200 de mii de lei.

Vă amintim că, în conformitate cu noile prevederi, persoanele care conduc vehiculul fiind private de dreptul de a conduce riscă să rămână fără automobil.

În acest caz, oamenii legii urmează să inițieze procedura de confiscare a vehiculului.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulație și prevederile legislației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *