Timpul Liber

Un tânăr va amenaja un cinematograf într-un parc din Chișinău

Ajutat de colegii săi să realizeze proiectul finanţat de o fundaţie suedeză, autorul speră că acesta se va bucura de mare succes. Mai mult, tânărul vrea ca proiectul să se transforme într-o platformă de discuţii pentru tineri.

Nicolae Chirnev are 24 de ani şi studiază "Patrimoniul Istoric şi turismul cultural" la Universitatea Pedagogică "Ion Creangă". Inspirat de specialitatea sa, dar şi de arhitectura de altă dată a Chişinăului, tânărul vrea să amenajeze un cinematograf în aer liber într-un parc din Capitală, unde în trecut a funcţionat un teatru de vară.

„Eu m-am gândit ce istorie are locul acesta, câţi de mii de oameni au venit şi câtă bucurie aducea ea pentru comunitate. Şi m-am gândit cum ar fi dacă acest loc ar avea o nouă viaţă", a spus autorul proiectului, Nicolae Chirnev. El speră ca cinematograful să fie gata exact peste un an. Până atunci, el urmează să primească autorizaţia de funcţionare de la primărie şi să înceapă amenajarea împreună cu mai mulţi colegi de facultate.

"Construcţia se află într-o stare destul de bună, s-a păstrat destul de bine, nu e nevoie de ridicat pereţi, clar că este nevoie de reparat aici şi acolo evident, trebuie de vopsit ca să arate atrăgător. Trebuie de amenajat aici ca să avem locuri de aşezat", a menţionat Nicolae Chirnev.

Filmele vor fi proiectate două zile pe saptămână, iar intrarea va fi liberă. Nicolae speră că cinematograful să fie un punct de atracţie pentru tineri.

Costul proiectului este de aproape 8000 de euro, bani oferiţi de o fundaţie din Suedia.

Sursa: prime.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *