Eveniment

Un tânăr va plăti peste 20 mii de lei pentru contrabandă de țigări

La sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, Vasili L. cetățean din R. Moldova, în vârstă de 24 ani, s-a prezentat la volanul autoturismului Volkswagen înmatriculat în Lituania.

Pentru valorificarea unor informaţii deţinute pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu tutun, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, într-un loc special amenajat în bord, în masca schimbătorului de viteze şi în lonjeroanele din spate ale autoturismului cantitatea totală de 4.160 ţigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 1.839 RONI, și a autoturismului, în valoare de 7.956 RONI, în vederea confiscării şi sancţionarea bărbatului cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 RONI (23,7 mii lei moldovenești).

Sursa: ITPF Iași
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *