CSI / Rusia

Un teatru din Italia anulează spectacolul balerinului rus Serghei Polunin, tatuat de trei ori cu fața lui Putin, pe piept și pe umeri

Un teatru italian a anulat vineri un spectacol al unui important dansator rus care are trei tatuaje cu Vladimir Putin pe piept și pe umeri, ca reacție la protestele online față de apariția programată a artistului, relatează Reuters.

Spectacolul lui Serghei Polunin din 28-29 ianuarie de la teatrul Arcimboldi din Milano a fost anulat „din cauza campaniei apăsătoare (împotriva acestuia) pe internet și pe rețelele sociale”, a precizat teatrul pe site-ul său.

Polunin urma să joace în baletul „Rasputin – Dance Drama”, programat inițial pentru 2019 și amânat în repetate rânduri din cauza pandemiei COVID-19.

Teatrul a declarat că anularea a fost un act de „responsabilitate politică și morală”, având în vedere „un climat de tensiuni și amenințări”. O purtătoare de cuvânt a declarat că teatrul a fost supus unei campanii prin e-mail, precum și multor mesaje negative online.

Arcimboldi, care a declarat că a luat această decizie de comun acord cu compania artistului, a declarat că este ferm împotriva războiului din Ucraina, menționând că a pus în scenă spectacole ale grupului de disidenți ruși Pussy Riot și ale artiștilor ucraineni.

Polunin, unul dintre cele mai mari nume din lumea dansului și fost director al Royal Ballet din Londra, s-a născut în Ucraina, dar a dobândit cetățenia rusă în 2018. Nu a existat un răspuns imediat la o solicitare de comentarii prin intermediul site-ului său de internet.

În septembrie, în timp ce se afla în turneu în Uzbekistan, el a prezentat un dans în uniformă militară pentru soldații ruși căzuți la datorie, primind o mustrare din partea autorităților uzbece, care au spus că s-a abătut de la un program convenit.

Spectacolele artiștilor ruși și operele de artă rusești au devenit controversate în Occident, în urma campaniei militare a Moscovei împotriva Ucrainei, care a început la 24 februarie.

La Milano, teatrul de operă La Scala l-a dat la o parte pe dirijorul rus Valery Gergiev, după ce acesta nu a condamnat invazia, dar și-a menținut decizia de a deschide stagiunea 2022-2023 cu opera rusă „Boris Godunov”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *