Ultima oră

Un timișorean, managerul primei echipe românești din Formula 1

Federaţia Internaţională de Automobilism vă hotărî, la sfârşitul lunii, dacă România va avea o echipă în campionatul de Formula 1, potrivit unor surse din interiorul echipei care se ocupă de proiect.

Acestea au confirmat pentru Ştirile PRO TV ca dosarul de candidatura depus la finalul anului trecut ar fi fost aprobat.

Investiţia într-o echipă de Formula 1 se ridică la aproape 100 de milioane de euro anual. Standardul pentru a concura este de două maşini şi măcar doi piloţi pentru fiecare echipă. Construcţia şi pregătirea unui monopost durează între 6-8 luni, aşa că la finalul anului l-am putea vedea pe pistele de încercări.

Motorul ar putea fi Renault sau Ferarri, mai spun sursele care nu exclud şi implicarea Dacia în acest proiect pe care vom regăsi tricolorul. Pentru că sunt costuri uriaşe de întreţinere, un centimetru pătrat de reclamă poate costa şi un milion de dolari pe un asemenea monopost.

Potrivit surselor, managerul echipei va fi Colin Kolles – cetăţean german, român la origine, născut la Timişoara. Kolles locuiește în Germania, în Ingolstadt, și este stomatolog.

Cu o vastă experienţă în Forumula 1, Kolles a mai condus 5 echipe din Irlanda, Rusia, Olanda, India şi Spania şi deţine în Germania infrastructura necesară unei echipe de Formula 1, dar şi tehnologia pentru a construi un monopost de la zero. Astfel echipă ar urma să fie înregistrată la noi, dar să aibă cartierul general în Bavaria.

sursă: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *