MoldovaROMÂNIASocial

Un tir încărcat cu șampanie care venea din R. Moldova s-a răsturnat în Galați: Șoferul a murit

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 6:00 pe DE 581, în apropierea localității Cosmești, România, un tir încărcat cu șampanie, care venea din Republica Moldova și care era condus de un șofer în vârstă de 26 de ani, a derapat într-o curbă și s-a răsturnat după ce a lovit o altă autoutilitară.

Polițiștii au stabiliit că viteza neadaptată ar fi fost principala cauză care a determinat tragedia ce avea să blocheze traficul pe artera europeană mai bine de o oră, transmite Viata Libera.ro

„Din verificările preliminare efectuate la fața locului de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați – Biroul Drumuri Naționale și Europene, s-a stabilit faptul că un tânăr cu vârsta de 26 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un autotren, prevăzut cu semiremorcă, înmatriculat în Republica Moldova și încărcat cu șampanie, pe DE 581, dinspre localitatea Cosmești către localitatea Tișița, într-o curbă la dreapta, nu ar fi adaptat viteza de deplasare, astfel că a pătruns pe sensul opus de mers și s-a răsturnat pe partea stângă, intrând în coliziunea frontală cu o autoutilitară care era condusă regulamentar, din sens invers, de o femeie cu vârsta de 50 de ani, domiciliată în orașul Târgu Frumos din județul Iași”, a anunțat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Astfel, în urma coliziunii, șoferul tirului a decedat, nemaiputând fi resuscitat de echipajele medicale sosite la fața locului.

Femeia de la volanul celuilalt vehicul a scăpat ca prin minune, cu leziuni ușoare, și a fost transportată la spital, pentru investigații și îngrijiri medicale. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment rutier.

Traficul rutier a fost blocat circa o oră pe ambele sensuri de mers, iar apoi s-a circulat alternativ pe o singură bandă de mers, până la degajarea completă a carosabilului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *