Actualitate

Un tort vechi de 7 ani a fost servit la botezul Prințului Louis. Care este secretul păstrării atât de îndelungate

Luni, 9 iulie, familia britanică l-a creștinat pe cel mai nou membru, Prințul Louis. Al treilea născut al Ducilor de Cambridge a avut o petrecere în stil regal, cu multe elemente tradiționale.

Una dintre aceste tradiții este ca, la botezul primului născut, să se servească mici bucăți din tortul de nuntă al părinților. Obiceiul a fost preluat și de alți britanici, afirmă Kylie Carlson, directoarea Academiei Britanice de Nunți și Evenimente. Iar cuplul Ducilor de Cambridge a extins obiceiul pentru toți cei trei copii născuți (până acum).

Căsătoria Prințului William cu Catherine Middelton a avut loc pe 29 aprilie 2011. Părți din tortul lor de nuntă au fost servite, de asemenea, la botezul celorlalți doi copii: Prințul George și Prințesa Charlotte.

Un tort vechi de 7 ani a fost servit la botezul Prințului Louis. Cum trebuie să fie un asemnea tort?

În primul rând, trebuie să fie mare. Tortul de nuntă al lui Kate și William a avut 100 kg și 1m înălțime. A avut opt etaje și a încorporat 17 tarte de fructe. A fost opera designerului Fiona Cairns. Deci, ca mărime, corespunde.

Pentru ca un astfel de tort să rămână bun peste ani, el este conceput special, pe straturi. Straturile inferioare se consumă atunci, la nuntă. Stratul superior trebuie făcut de asemnea manieră încât să nu se altereze.

Primul ingredient cheie al tortului a fost, în acest caz, cicolata. Tortul a fost acoperit cu ciocolată albă. Un alt ingredient cheie sunt fructele confiate, tratate cu rom și brandy. Un al treilea ingrdient durabil au fost… biscuiții.

Rețeta nu a fost una absolut originală, specială pentru această ocazie. William și Kate au ales tortul preferat al Reginei Elisabeth, cu unele adaosuri. A fost decorat cu 17 feluri de flori făcute după modelul a 17 specii reale. „Kate mi-a dat o listă cu 17 flori care îi plac ei”, povestește creatoarea Fiona Cairns. „Mi-a zis să aleg unele dintre ele și să le modelez pentru a decora tortul. Dar eu mi-am zis: de ce să aleg și să nu le fac pe toate? Așa am făcut. Patiserul șef de la Buckingham m-a sunat în seara nunții și mi-a spus că tortul a fost mult peste așteptărilor celor doi miri.”

Cât valorează un tort vechi de 7 ani?

Se pare că cineva a păstrat o felie din tortul servit la nunta Prințului William cu Kate Middelton. Peste doi ani și jumătate, această felie s-a vândut la licitație cu suma de 4.160 USD

În comparație cu asta, este uimitor de puțin cu cât s-a vândut o felie dintr-un alt tort celebru. Doar 1.200 de lire, echivalent cu aproximativ 1.600 USD, a fost prețul cu care s-a vândut o felie dintr-un tort vechi de 66 de ani. Tortul era de la nunta Reginei Elisabeth cu Prințul Philip.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *