Economie

Un tractor, un teasc, ori… un aparat de făcut basamac

Organizată de către instituția-gazdă și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, ea își va desfășura lucrările în perioada 13-16 martie.
 
La eveniment este prezentată o gamă variată de tehnică agricolă, începând de la minitractoare, produse la noi, până la cele de capacitate mare, de producție americană ori germană; linii de brichetat rumeguș și biomasă, de origine românească etc. Am observat că aici se vând și teascuri, dar și aparate de făcut basamac. Participanții la eveniment au expus sisteme de irigare și alimentare cu apă în agricultură, tehnică pentru lucrări de ameliorare, hidroinstalații, echipamente pentru industria alimentară și prelucrătoare, fertilizanți și mijloace de protecție a plantelor, tehnologii de creștere a culturilor agricole în teren protejat, tehnologii de cultivare intensivă a plantelor agricole ș.a.


Foto: Ramin Mazur

Mulțumiți de eveniment

Solicitat de TIMPUL, Victor Babău, manager vânzări al unei companii comerciale din București, ne-a spus că o linie de producție a peleților costă circa 120 mii de euro, iar una de producție a brichetelor de paie – 160 mii de euro. Tractoarele sunt și mai scumpe, astfel încât majoritatea vizitatorilor cumpără răsaduri și semințe de legume, puieți de pomi fructiferi. În acest context, expoziția este binevenită și pentru micii fermieri. Mariana Pușcaș, conducătoarea gospodăriei țărănești cu același nume din satul Costești, raionul Ialoveni, ne-a spus că, de fiecare dată, aici comercializează semințe de legume și flori în cantități mari, câștigul fiind pe potriva vânzărilor. Iar Mihail Sava, conducătorul gospodăriei țărănești care-i poartă numele, tot de la Costești, vindea vin cu marca comercială proprie.

„Moldagrotech-2013” are menirea să asigure necesitățile agricultorilor în tehnică, material semincer și îngrășăminte în ajunul lucrărilor de câmp de primăvară. Expoziția are loc de două ori pe an. La actuala ediție participă 110 companii din nouă țări: R. Moldova, România, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Polonia, SUA și Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *