ActualitateExterne

un tron, scenă de striptease și biserică personală, toate în palatul care ar fi fost renovat cu fonduri de stat

Recent, Vladimir Putin a încheiat renovarea palatului său, evaluat la un miliard de euro. Această proprietate impresionantă nu doar că include o biserică proprie în incintă, ci și o varietate de decorațiuni cu valoare exorbitantă, aducând un nou nivel de lux și grandiozitate reședinței sale, informează DailyMail.

În anul 2021, Putin se afla în mijlocul unui adevărat scandal, după ce o serie de jurnaliști de investigație, ajutați de fundația anti-corupție a lui Alexei Navalny (FBK), au descoperit extravagantul castel Gelendzhik care are vedere spre Marea Neagră. Președintele rus a fost acuzat atunci că folosește în folosul propriu fondurile de stat. Acum se pare că face acest lucru din nou, căci Putin tocmai ce și-a renovat palatul.

content-image

Fotografiile surprinse la momentul respectiv de către jurnaliști dezvăluiau că palatul deținea inclusiv o scenă de striptease cu tot cu bară de dans, un cazinou, o cameră de jocuri, dar și o discotecă acvatică. Potrivit ultimelor informații, toate acestea au dispărut recent în urma renovărilor secrete efectuate.

content-image

Putin spune că vila nu-i aparține, dar dovezile îl contrazic

Prins în mijlocul unui scandal public, Putin a transmis la momentul respectiv prin administrația de la Kremlin că palatul aparținea unui individ pe nume Arkady Rotenburg, în vârstă de 72 de ani, care ar fi prieten din copilărie al liderului rus. Dovezile însă contrazic total această teorie, căci, conform pozelor apărute în spațiul public, proprietatea ar fi de fapt mobilată și utilată pe gustul lui Putin.

content-image

Palatul este ceva cu adevărat demn de un film cu James Bond, conform surelor. Acesta include un complex subteran cu 16 etaje construit în stâncă, dar și o serie de decorațiuni care mai de care mai opulente.

Cazino și bară de striptease

Cele mai recente dezvăluiri jenante despre palat au apărut în timp ce Putin a fost inaugurat pe data de 7 Mai ca președinte al Rusiei pentru a cincea oară, în urma victoriei sale în alegerile din Martie, considerate de mulți ca fiind false.

content-image

Comentatorii au speculat că elementele vechi, precum bara de striptease și cazinoul, nu erau în concordanță cu recenta sa încercare de a încuraja valorile tradiționale în rândul rușilor. Acestea au fost astfel eliminate, împreună cu ornamentele și decorațiunile aurii țipătoare observate în dezvăluirea anterioară a palatului.

Biserică personală, dar și un „tron” pentru Putin

În schimb, proprietatea a fost echipată cu o biserică tradițională, completată cu un tron de lemn pentru Putin, împreună cu icoane și imagini religioase sacre. Una dintre acestea îl prezintă pe Prințul Vladimir cel Mare canonizat – cu același nume ca și Putin și eroul său istoric – care, acum mai bine de o mie de ani, unea Ucraina și Rusia.

content-image

„Aceasta este probabil singura încăpere în care numele adevăratului proprietar al acestui palat este indicat direct”, a spus investigația realizată de FBK – fost asociat cu liderul opoziției „asasinat” Alexei Navalny – și ziarul independent rusesc Proekt.

„Cine vine la noi cu o sabie va muri de sabie!”

Biserica personală a lui Putin ocupă un loc central cu un altar aurit, un mural pe podeaua de marmură și un model închis de verde pe pereți pentru a oferi un aspect sobru și serios. Este departe de imaginile generate pe computer care au fost dezvăluite anterior, arătând planuri pentru o sală de narghilea în palat, completă cu bară de striptease și canapele.

content-image

Au apărut picturi epice ale scenelor istorice de război – arătând o Rusie eroică, de exemplu în bătălia de la Borodino din 1812 când Napoleon a suferit pierderi grele. Una dintre ele include parte dintr-o pictură a Kremlinului numită „Cine vine la noi cu o sabie va muri de sabie!”

Tratamentul la care erau supuși muncitorii

Conform unui muncitor implicat în redesenarea planului de renovări, lucrările au fost realizate în cel mai mare secret. „Muncitorii erau transportați la lucru cu autobuze închiriate, dar adesea nu li se permitea să intre imediat în incintă. Ajungeau la punctul de control, dar erau obligați să aștepte câteva ore fără mâncare sau apă. Probabil cineva important sosise. În interior, utilizarea telefoanelor era interzisă”, a dezvăluit muncitorul, conform unei publicații mondene din Marea Britanie.

content-image

Raportele FBK și Proekt au adăugat: „Cu puțin timp înainte de sfârșitul lucrărilor, unul dintre constructori a umblat prin palatul aproape finalizat. Contrar strictelor interdicții, acest om a adus un telefon înăuntru și… a filmat etajul al doilea, pe care sunt 11 dormitoare, și apoi a coborât la primul – cel în care odinioară erau camere cu o bară, un cazinou, o zonă de jocuri și o discotecă acvatică”, a mai menționat sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *