Actualitate

Un vameș, reținut pentru trafic de influență: Ar fi pretins 500 de euro pentru a influența angajarea unei tinere în Serviciul Vamal

Un inspector al Postului Vamal Hagimus a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Angajata Serviciului Vamal este bănuită că ar fi pretins 500 de euro de la o tânără în schimbul angajării acesteia la serviciu, transmite Echipa.md.

Astfel, potrivit materialelor urmăririi penale, vameșa ar fi pretins de la candidată 500 de euro, susținând că ar avea influență asupra angajaților Direcției management personal al Serviciului Vamal al Republicii Moldova și că i-ar putea convinge să o angajeze în funcția de inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Nord. Ulterior, bănuita ar fi primit pe cardul său 10200 lei, prin transfer bancar, de pe contul de card al soţului denunțătoarei.

Astăzi, în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate de către angajații Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Naţional Anticorupţie în conlucrare cu Direcția Integritate și Supraveghere a Serviciului Vamal și procurorii anticorupție a Procuraturii Anticorupție oficiul Nord, au fost efectuate percheziții la domiciliul şi în automobilul personal al bănuitei. De la fața locului au fost ridicate telefonul mobil, cardul bancar şi alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală. Vameșa a fost reținută pentru 72 ore.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Vă amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Fiti serioshi aproximativ 80-90 procente din qngajati an sfera publica vameshi,procurori,judecatori,la fisc,etc sunt angajati ori ca o dat mita ori sunt angajati prin conoscuti ori pe interese de partid de la guvernare,shi shtie toata lumea numai politia nu shtie shi guvernu ,moldova este un stat feudal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *