Actualitate

Un viceprimar al Capitalei sparge tăcerea: „Urmează o perioadă plină de promisiuni, lupte și atacuri personale”

Potrivit lui Ruslan Codreanu, alegerile anticipate din municipiul Chișinău vor fi arena multor populisme și atacuri personale. Multe din promisiunile expuse de unii candidați deja au fost realizate sau sunt în curs de realizare.

„Pentru că urmează o perioadă plină de promisiuni, lupte și atacuri personale, vreau să vin cu câteva din realizările făcute în ultimele luni. Iar candidații care încă nu au făcut-o și vor să se inspire și să-și selecteze câte ceva pentru programul electoral, să o facă din sursă sigură”, se arată într-un mesaj postat pe o rețea de socializare. 

Astfel, printre realizările sale propuse pentru agenda electorală a viitorilor candidați electorali se numără:

– mărirea cu 2 milioane lei a proiectului Bugetare Civilă 2018;
– majorarea bugetelor pentru alimentația copiilor în grădinițele din capitală cu 25 milioane lei pentru anul 2018;
– excluderea corupției la înscrierea copiilor în grădinițe prin perfecționarea și operaționalizarea platformei egradinita.md care include opțiunea”Raportare Abuz” – unde părinții îmi pot raporta actele de corupție;
– elaborarea caietului de sarcini pentru digitizarea arhivei;
– elaborarea regulamentului pentru animalele fără stăpân;
– negocierile cu organizația internațională Animal Society care va sterliza câinii gratis începând cu luna iunie curent;
– precum și “proiectele de suflet” în colaborare cu societatea civilă ce țin de anunțarea istoricului stațiilor de troleibuze, înverzirea capitalei #verdemd, etc.

Ruslan Codreanu a fost numit în funcția de viceprimar al mun. Chișinău în noiembrie 2017 după ce anterior a fost consilier municipal, președinte al fracțiunii PPEM în CMC. Conform CV-ului, Codreanu are studii în managementul public și o vastă experiență la Ministerul Economiei și Cancelaria de Stat a Guvernului Republicii Moldova.

Sursa: 10TV:MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *