Cultură

Un vietnamez și un azer, printre laureaţii Festivalului Internaţional „Două inimi gemene”

La ediţia din acest an au participat 46 de interpreţi din 12 ţări, dintre care 23 la secţiunea copii şi 23 – la secţiunea maturi.

Potrivit Eugeniei Ursu, responsabilă de invitaţia participanţilor de peste hotare, la ediţia din acest an au evoluat pentru prima oară interpreţi din Vietnam, Kîrgîzstan şi Statele Unite ale Americii.

Potrivit preşedintelui juriului, Svetlana Bivol, surpriza Festivalului a constituit-o interpretul Nguyen Khac Hoa din Vietnam, care a interpretat piesa „Eminescu” într-o limbă română impecabilă şi care a luat Marele Premiu al Festivalului.


Nguyen Khac Hoa

De premiul I la secţiunea maturi s-a învrednicit Assel Kassenova din oraşul Bacu, Azerbadjan, de premiul II – Aigherim Kusainova din Astana, Kazahstan, şi de premiul III – Anna Vdovicenco din Chişinău.

La secţiunea copii primele trei premii au fost împărţite între Jaklin Tarachi (Bulgaria), Laura Bairamova (R. Moldova) şi, respectiv, Viorela Stoian (România). În posesia Marelui Premiu a intrat Ali Kuptleu din Kîrgîzstan.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici s-au stins din viaţă în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în urma unui accident rutier, care s-a produs în apropierea localităţii Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti, România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *