CSI / Rusia

Un „voluntar” din Donbas bătut în Rusia: „Din cauza voastră, porcilor, ne-au tăiat salariile”

Jurnaliştii MK au aflat că un localnic, Alexandr Zaitev, luptător în armata „DNR”, sosit acasă „în vacanţă” la începutul lunii aprilie, a fost reţinut de poliţie împreună cu un prieten pentru tulburarea liniştii publice.

În timpul verificării actelor de identiate, poliţiştii au descoperit în paşaportul acestuia „legitimaţia” de luptător DNR.

„Niciodată n-aş fi crezut că acest lucru putea provoca o astfel de furie din partea poliţiştilor. La început mi-au spus că mă vor preda FSB pentru faptul că sunt mercenar. Eu le-am explicat că nu sunt mercenar, ci voluntar, adică nu încasez soldă” s-a plâns luptătorul DNR.

Apoi, „unul dintre ofiţerii mi-a spus sincer ce crede poliţia despre „voluntari” şi anexarea Crimeei…Din cauza voastră (a separatiştilor -n.r.), porcilor, ne-au tăiat salariile!” – şi-a exprimat nemulţumirea unul dintre poliţişti.

„Apoi au trecut la geopolitică. Spunea că lui şi „tovarăşilor săi” „Crimeea nu le-a căzut pe p… „-! se miră „voluntarul”, care se aştepta să fie tratat ca un erou la el acasă… După asta, unul dintre poliţişti „şi-a înfăşurat mâna cu o curea şi a început să-mi aplice lovituri la cap şi la spate. Am vrut să ripostez, dar m-am gândit că îi voi înfuria mai tare…”, declara Zaitev.

Ambii reţinuţi au fost trimişi apoi în camera de arest până dimineaţă, iar a două zi, „un prieten a venit şi a plătit amendă şi ne-au eliberat”, – a povestit „voluntarul”.

Reamintim că Rusia susţine secesiunea din regiunea Donbas oferind aşa-numitele „convoaie umanitare” cu arme, muniţii şi echipamente militare.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *