CSI / RusiaInternațional

Una dintre vocile ale regimului Putin, dă un semn clar că Rusia doreşte reconcilierea cu Vestul

Deși una dintre vocile cele mai vehemente ale regimului Putin, Valentina Matvienko, preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse, susţine că nu există „fobie vestică” în Rusia, iar ţara este pregătită să depăşească confruntarea actuală cu Occidentul, transmite Kommersant, unul dintre cele mai mari ziare rusești.

Potrivit Matvienko, Occidentul nu vrea să interacționeze cu Rusia.

„Trebuie să ne amintim constant că rusofobia în Europa are rădăcini adânci. Și ceea ce se întâmplă astăzi nu este un episod brusc, de scurtă durată, ci o componentă constantă a vieții sociale și politice a Occidentului”, a transmis președintele Consiliului Federației pe blogul său de pe site-ul camerei superioare a Parlamentului.

În sprijinul afirmaţiilor sale, aceasta l-a citat pe sociologului Nikolai Danilevski care spune: „Europa vede Rusia nu doar ca fiind străină, ci și ostilă”.

Totodată, Matvienko a subliniat că poziţia sa nu trebuie privită ca un apel la izolare de țările occidentale sau o manifestare a urii.

„Trăim pe aceeași planetă și suntem sortiți interacțiunii. Este regretabil că cealaltă parte nu vrea acum să înțeleagă acest lucru. De fiecare dată când Occidentul respinge o parte a umanităţii comune, se sărăcește pe sine și viitorul său”, a susţinut preşedinta Consiliului Federației Ruse.

„Nu există fobie vestică în Rusia. Suntem pregătiți să depășim confruntarea actuală, dar, bineînțeles, nu în detrimentul intereselor noastre” a mai declarat ea.

Valentina Matvienko a adăugat că a fost declanșat un război propagandistic și ideologic împotriva Rusiei.

„Luptăm pe două fronturi. Pe de o parte, cu ideile pe care Occidentul caută să le introducă în mintea cetățenilor ruși, în primul rând a tinerilor. Pe de altă parte, cu neonazismul în forma sa actuală, ucraineană”, a mai transmis oficialul de la Kremlin.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Asta e Valea – polstakana sau Valea – krasnie trusî !
    Nu e cazul de o ascultat. Nu știe decât de propriile interese. Mare i-a fost mirarea, când a aflat că in rusia nu se mai produc nici ținte, nu mai vorbim de altceva mai tehnologic !

  2. Când o să mergeți cu vapoare cu aburi și o să aveți tehnologie tranzistorizată de mărimea unui automobil pobeda atunci o să se mai gândească vestul dacă are vreun rost să ne conversăm cu voi, babuinilor violenți, hoți și mincinoși ce sunteți. Nu aveți decât să vă dezvoltați singuri, singurei în conformitate cu tezele propagandistice pe care le vărsați zilnic prin mass media voastră.
    Și dacă ajungeți în epoca de piatră nu e nicio problemă, e chiar foarte bine, ajungeți și voi unde vă e locul și unde vă potriviți de minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *