Externe

Ungaria: Orban rămâne la putere doar datorită banilor Kremlinului

Premierul ungar Viktor Orban este dependent de banii și gazele rusești pentru a se menține la putere. De aceea, el face totul pentru a se asigura că acestea curg neîntrerupt. Dmytro Tuzhanskyi, director al Central European Strategy Institute și fondator al proiectului Re: Open Ukraine.

“Pietatea față de Putin are de-a face cu banii, gazele, petrolul și, să spunem, cu încăpățânarea lui Viktor Orban. Pentru că el încă se agață de strategia sa geopolitică, a cărei esență este de a sta pe două scaune în același timp”, a spus el.

Adică să fie membru al Uniunii Europene, al Alianței Nord-Atlantice (NATO) și, în același timp, să facă lobby activ pentru interesele rusești și chinezești, a explicat Tuzhansky.

“Acesta este modelul pe care Orban l-a construit în ultimii 13 ani la putere, dar lucrurile au intrat în impas după invazia totală a Rusiei, care acum joacă împotriva Ungariei din punct de vedere reputațional și cu bani: investiții și mediul intern al anturajului lui Orban. În special, îi afectează orgoliul, pentru că a spune că nu-ți poți îndeplini obligațiile este o umilință”, a subliniat expertul.

Potrivit acestuia, premierul ungar nu alege să își schimbe strategia pentru că se teme să nu-l înfurie pe Putin, ceea ce ar putea provoca un așa-numit “efect de domino”.

“Am văzut cum a reacționat Rusia la faptul că Bulgaria, perpetuu pro-rusă, a furnizat arme Ucrainei – a tăiat imediat livrările de gaze. Orban se teme că, odată cu oprirea livrărilor de gaze și petrol, regimul său va pierde capacitatea de a rezista, deoarece are nevoie de bani și de aceste resurse. Acest regim stă pe asta: bani, contracte și facturi mici la utilități”, a subliniat Dmitro Tuzhanski.

Sursa uatv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Asta e din ciclul, hai sa vorbim discutii. Haholul, mai bine s-ar ocupa de Druzhba, daca chiar vrea sa-l faca pe Orban sa planga impreuna cu restul Macaristanului. Relatia politica ruso-austro-ungara e mai presus de miza economica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *