CSI / RusiaInternaționalUcraina

Ungaria susține că participarea Rusiei la jocurile Olimpice ar putea contribui la pacea din Ucraina

Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto a vorbit marți despre „puterea pacificatoare” a sportului și la modul în care aceasta este legată de războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, scrie cotidianul ucrainean Pravda.

Ministrul ungar, în cadrul unei întâlniri cu Ng Ser Miang, vicepreședintele Comitetului Internațional Olimpic, a vorbit „despre cât de bine ar fi dacă sportul ar putea deveni un instrument de pace și dacă sportul și geopolitica ar putea fi clar separate”, adaugă Pravda, care este citată de G4Media.

„O olimpiadă pe deplin incluzivă ar putea fi de mare ajutor în rezolvarea pașnică a conflictelor militare, inclusiv a războiului din Ucraina”, consideră Szijjártó, adăugând că sportivii care „se antrenează din greu toată viața lor și nu au nimic de-a face cu deciziile politice” vor avea de pierdut din cauza suspendării de la Jocurile Olimpice.

„Jocurile Olimpice nu ar trebui să fie despre politică, ci despre sport și atleți, Jocurile Olimpice au o adevărată misiune de menținere a păcii”, a scris ministrul ungar de externe, pe pagina sa de Facebook.

Guvernele a aproape 30 de țări, inclusiv Franța, care este țara gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din 2024, au cerut Comitetului Internațional Olimpic (CIO) să excludă sportivii din Rusia și Belarus de la participarea la Jocurile Olimpice din cauza unor probleme legate de claritatea „neutralității” acestora. Conducerea Consiliului Europei a susținut, de asemenea, acest apel.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a amenințat că le va interzice sportivilor ruși să intre în țară dacă Comitetul Internațional Olimpic (CIO) le va permite acestora să concureze.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Uiti uăi guvern pobedist cum trebui sî ti comporți ca sî ti știi lumea di curvî: cam așa cum faceți și voi cu ieșirea din csi, cam așa și cu „fetele mari” din politica ungurească… Când te știe o lume întreagă de curvă cu ștaif degeaba mai încerci să pretinzi că ești fată mare! Bozgorașii, austriecii și ceva din fostele colonii cam asta e tot ce a rămas în siajul moscăliei. Și o să își primească „răsplata” pentru devotament în mod sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *