Externe

UNICEF: 26.000 de copii neînsoțiți au fost reținuți la granițele SUA în prima jumătate a anului

Cifra este în creștere față de 18.500 în perioada similară din 2015, dar sub cea de 44.500 în prima jumătate a lui 2014.

În semestrul I din 2016, la frontiera Statelor Unite cu Mexicul au mai fost reținute și 29.700 de persoane care călătoreau ca familii, în special mame cu copii mici, adaugă UNICEF.

Copiii sunt expuși riscului de a fi răpiți, violați, traficați și uciși pe parcursul călătoriei lor periculoase, dar continuă să încerce să ajungă în SUA pentru a scăpa de violența bandelor criminale și de sărăcia din țările lor de origine, în special El Salvador, Guatemala și Honduras. Mulți nu ajung la frontiera americană. Circa 16.000 au fost reținuți pe drum, în Mexic, în perioada menționată. DPA adaugă că mii de copii au murit sau au fost răpiți pe drum.

"Ți se rupe inima când te gândești la acești copii — majoritatea adolescenți, dar unii chiar mai mici — cum fac drumul epuizant și extrem de periculos în căutarea siguranței și a unei vieți mai bune", a declarat Justin Forsyth, director executiv adjunct al UNICEF. "Nu trebuie să uităm că acești copii, indiferent de statutul lor, sunt în primul rând copii. Avem datoria de a-i ține în siguranță, într-un mediu sănătos și propice creșterii", a insistat el.

Instanțele pentru imigrație din SUA continuă să fie asaltate de cazuri de azil ale minorilor neînsoțiți. Circa 40% dintre aceștia ajung în fața unui judecător neasistați de avocați. Reprezentarea legală, pe care instanțele nu sunt obligate să o asigure din oficiu în cazurile de imigrare, poate fi esențială pentru rezultatul judiciar. Potrivit datelor UNICEF, 40% dintre copiii neasistați de avocați sunt deportați, față de numai 3% dintre cei care beneficiază de serviciile unui avocat.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *