CSI / Rusia

Unicul crematoriu dintr-o vastă regiune a Rusiei, închis din cauza sancțiunilor UE: Cuptorul nu poate fi înlocuit

Singurul crematoriu din regiunea vestică a Rusiei s-a închis forțat din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană în urma declanșării războiului de Moscova împotriva Ucrainei, scrie The Moscow Times. 

Crematoriul, situat în orașul Voronej, la sud de Moscova, nu poate înlocui cuptorul stricat, de fabricație cehă, din sancțiunilor UE asupra exportului de produse high-tech și tehnologie către Rusia, potrivit sursei ciatte, care preia site-ul de știri 7×7.

Specialiștii ruși și reprezentanți ai producătorului ceh de echipamente Tabo-CS încearcă acum să repare cuptorul, dar nu știu cât va dura, confor site-ului de știri De Facto, din Voronej.

Crematoriul din Voronej este singura facilitate de acest fel de pe o arie care cuprinde șase regiuni din zona de centru-vest a țării, aproape de granița cu Ucraina, cunoscută sub numele de „grânarul Rusiei”, datorită solurilor extrem de fertile. 

Site-ul companiei Tabo CS enumeră zeci de orașe din Rusia, printre care Sankt Petersburg sau Novosibirsk, unde a instalat astfel de echipamente începând din anii 1990.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *