Social

Uniforma si simbolurile Armatei Nationale ar putea sa fie schimbate

Conducatorii Ministerului Apararii propun o “revolutie vestimentara” in cadrul fortelor armate ale R. Moldova. In publicatia electronica a ministrului Apararii (blog.army.md), care include puncte de vedere ale comunitatii vizitatorilor inregistrati pe blog cu referire la mai multe aspecte ale activitatii militare din R. Moldova, a fost plasata recent o noua tema de discutii privind modificarea uniformei si semnelor distinctive ale Armatei Nationale.

Armata moldoveneasca a trecut in ultima perioada de timp prin multiple si profunde modificari structurale, de mentalitate,de actiune si nu in ultimul rand de imagine, impuse de dinamica evolutiei societatii moldovenesti.

Specificul unor activitati si misiuni impune modificarea normelor de echipare ale militarilor Armatei Nationale. Totodata, militarii fortelor noastre armate sunt echipati cu uniforme, elaborarea carora au avut ca baza modelele uniformelor din perioada sovietica, care nu difera de uniforme militarilor din spatiul CSI, opineaza blog.army.md. Aceasta situatie genereaza confuzie in timpul unor activitati internationale la care participa si militarii moldoveni.

Modelul echipamentelor individuale propus spre dezbatere a fost elaborat in scopul ridicarii eficientei, functionalitatii in conditii dificile, confortului si ingrijirii, precum si reducerii cheltuielilor nejustificate ce tin de confectionarea acestora.

Opinia publica isi poate exprima opiniile si sugestiile cu referire la noile mostre de echipament, pe blogul mentionat mai sus, unde sunt expuse at uniforma masculina, cat si cea feminina .

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *