Actualitate

Unii agenți economici riscă să rămână fără apă, dacă vor continua să deverseze ape uzate cu concentrații majorate de poluanți

Într-un comunicat de presă al companiei, citat de IPN, se spune că analizele din ultimele luni demonstrează o depășire de trei ori a concentrațiilor de substanțe nocive admisibile. Agenții economici vizați trebuie să își revadă procesul tehnologic și să nu mai deverseze ape uzate cu depășiri sporite de poluanți.

Furnizorul amintește că, la începutul anului curent, a fost lansată implementarea contractului privind reabilitarea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția liniei noi de tratare a nămolului. În conformitate cu cerințele contractului, la începutul lunii mai, contractorul a inițiat prelevarea și analiza probelor de ape uzate la intrare în Stația de Epurare din Chișinău.

Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chișinău este finanțat din sursele creditelor Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, a Băncii Europene de Investiții şi din grantul investițional oferit de Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate a Uniunii Europene.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *