Bună Dimineața

Unii copii sunt mai egali decât alţii

Recent Ministerul Afacerilor Interne a anunța despre organizarea unor instruiri de înot pentru copiii angajaților MAI, motivându-şi decizia prin faptul că „în ultima perioadă, scăldatul a devenit o capcană periculoasă pentru cei care nu știu să înoate sau nu țin cont de unele pericole, iar înecurile în care sunt implicați copiii pun în gardă întreaga societate”. Pun în gardă societatea doar cazuri în care sunt implicații copii angajaților MAI? Sau și a celor de „rând” ca de exemplu copii de profesori , medici, educatori, șoferi, ingineri, brutari, etc. Nu sunt ei tot în acelaș pericol ca și copii angajaților MAI?

Spre finalul comunicatului în care ei anunță despre programul gratis pentru copii lor ei menționează că MAI acordă o atenție deosebită copiilor care au nevoie de sport pentru a se dezvolta armonios, atât fizic, cât şi psihic. Însă au uitat să spună că acordă atenție doar copiilor ai angajaților MAI.

Una dintre frazele din cartea „Ferma animalelor”, scrisă de George Orwell, este legea scrisă pe peretele hambarului: „Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele”. O frază care este mai mult ca actuală în acest caz.

Din acel comunicat un lucru este cert, Ministerul de Interne are grijă de copiii lor, iar pe restul, vorba ceea, să-i aibă în pază Dumnezeu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *