Media

Unimedia: “Suntem în pericol de a fi preluați forțat” Țîra (Publika) reacționează: “Nu tolerez furtul”

Unimedia a publicat astăzi o informație, potrivit căreia, domnul Dumitru Țîra ar încerca să preia forțat controlul asupra portalului de știri.

Solicitat de Publika.md, Dumitru Țîra a declarat: ”Niciodată nu am tolerat și nu voi tolera furtul. Procesele menționate de partenerii mei din această afacere (Vasile Gălușcă, Dumitru Ciorici, Tudor Darie și Sergiu Gălușcă) au la bază furtul proprietății intelectuale. Cei patru, menționați mai sus, și-au asumat în mod fraudulos drepturile asupra brand-urilor ”Unimedia”, ”LadyClub”și ”Vesti.md”, acestea constituind proprietatea cea mai valoroasă a companiei noastre comune, Interact Media SRL”.

Mai mult, Dumitru Țîra este de părere că, odată ce următoarea ședință de judecată în cadrul procesului are loc mâine, articolul publicat astăzi de Unimedia urmărește intimidarea instanței. În context, Dumitru Țîra a invitat toate persoanele interesate să participe la ședință pentru a se documenta din prima sursă.

”Regret că partenerii mei au folosit instituția media care ne aparține în comun pentru a mă ataca personal, dar și Publika TV, care nu este implicată în niciun fel în acest caz. Nu mă ocup personal de proces, pentru că am toată încrederea în Compania de avocatură care îmi reprezintă interesele”, a mai adăugat DumitruȚîra.

Spre final, acesta a mai adăugat: ”Vreau să menționez că oricine dorește să mă substituie în ”afacerea Unimedia”, cu celen 25% pe care le detin, sunt bineveniți oricând să-și prezinte oferta și voi fi bucuros să recuperez investiția”.

Unimedia.md:

Portalul nostru de știri este în pericol! Conducerea PublikaTV, în persoana lui Dumitru Țîra, face eforturi pentru a prelua forțat afacerea Unimedia.md. O dovedesc acțiunile șefiei televiziunii, care a intentat 2 procese de judecată și a solicitat începerea urmăririi penale împotriva fondatorilor portalului nostru de știri, pentru a-i scoate din acționerat, dar și din conducerea afacerii. 

Într-unul din dosarele intentate de conducerea televiziunii, în persoana lui Dumitru Țîra, aceasta a dat în judecată AGEPI (Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuala a Republicii Moldova) și încearcă să anuleze deciziile de înregistrare a mărcilor pe numele fondatorilor Unimedia. În alt dosar, care se va judeca marți, 31 iulie, juriștii televiziunii cer judecătorului excluderea din lista de asociați a unor fondatori Unimedia și numirea forțată a lui Dumitru Țîra (actualul director PublikaTV) în funcția de administrator al afacerii Unimedia. O a treia acțiune a conducerii PublikaTV este solicitarea către Procuratura Generală de a începe urmărirea penală pe numele administratorului companiei care deține Unimedia.

Parteneriatul dintre Publikatv și Unimedia a început la sfîrşitul anului în 2009. Atunci, televiziunea, printr-o firmă afiliată, Newsmedia Group SRL împreună cu Interact media SRL, au ajuns la un acord de intenție de preluare a 70% din afacerea un. În perioada februarie – iunie 2010 Publikatv tărăgănează procesul de cumpărare a 70%, invocând probleme financiare. Din cauza amânării consecvente a procesului de cumpărare din partea PublikaTV, invocîndu-se motive financiare, fondatorii decid înregistrarea marcii comerciale "UNIMEDIA" pe nume propriu, ocupîndu-se în continuare cu dezvoltarea afacerii, aşa cum a fost până la începerea oricăror negocieri cu PublikaTV.

În august 2010 newsmedia group SRL (Publikatv) semnează un contract de vânzare-cumparare a 25% din cotele Interact Media SRL. Paralel se semneaza un antecontract prin care Publikatv se obligă să cumpere încă 45% din Interact Media SRL până la 15 octombrie 2010. În caz contrar, Publikatv se obligă să achite penalități de 27000 EURO. Conducerea Publikatv nu și-a onorat nici obligațiunea de cumpăra, dar nici achitare a despăgubirilor până în prezent.

În urma unei cereri prealabile expediate de fondatorii UNIMEDIA către Publikatv în 2012, juriștii televiziunii au întors subiectul invers, notând în răspuns că fondatorii UNIMEDIA ar fi fost de fapt cei care ar fi pus bariere în efectuarea tranzacției. Ulterior, începând cu primăvara 2012, acționarul minoritar din cadrul UNIMEDIA, reprezentat de Dumitru Țîra, hărțuiește prin judecăți acționarii majoritari UNIMEDIA, solicitând magistraților să-i excludă din rândul fondatorilor și să anuleze dreptul lor de proprietatea asupra brandului UNIMEDIA. Dacă acest lucru se va întâmpla, PublikaTV va dobândi dreptul de a bloca sau controla activitatea UNIMEDIA.

mai multe detalii pe unimedia.md  

Reamintim că TIMPUL a publicat în numărul din 27 iulie o traducere din engleză a unei investigații semnate de OCCRP (Proiectul de Semnalizare a Cazurilor de Corupţie şi Crimelor Organizate), care este un program nonprofit la care participă mai multe centre de investigaţie din Europa de Est şi Asia Centrală.

Articolul prezintă o vastă reţea de companii off-shore, care leagă postul de televiziune Publika TV de o companie din Noua Zeelandă ce stă la baza mai multor firme utilizate pentru delapidări de fonduri şi evaziune fiscală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *