Actualitate

Unioniștii au alcătuit o listă de solicitări pentru conducerea RM

Cea mai importantă doleanță a unioniștilor este cea prin care Președintelui, Guvernului și Parlamentului RM, li se cere să ia măsuri imperative pentru a garanta direcția europeană a Republicii Moldova. Aceste solicitări mai cuprind găsirea căii de rezolvare a conflictului transnistrean, inițierea procedurilor de modificare a Constituției, respectarea drepturilor minorităților la limbă și cultură precum și scoaterea PCRM în afara legii.

Potrivit comunicatului remis cu această ocazie, reprezentantul Platformei Civice “Acțiunea 2012” care a dat citire public revendicărilor, Irina Guțu, a declarat: “E timpul să oprim agonia în care se află statul Republica Moldova. Solicităm chestiuni de bun-simț, care nu mai suportă amânare dacă dorim să fim cu adevărat liberi”.

În același context, se menționează că „solicitările exprimate de miile de participanți de la Marșul Unirii de duminică trebuiesc îndeplinite până la sfârșitul anului, anunță Platforma Civică Acțiunea 2012″.

„Memorandumul a fost semnat de 8223 de persoane în timpul manifestațiilor unioniste de duminică și va fi depus săptămâna viitoare la Președinție, Guvern și Parlament. La depunere vor participa și membri al Consiliului Unirii, o altă platformă unionistă, înființată anul acesta” precizează liderii „Acțiunea 2012”. 11.000 de panglici tricolore au fost împărțite cu prilejul mitingului unionist care a avut loc duminică în Chișinău.

V. B.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *