Actualitate

Unioniștii au împărțit pliante în rusă, ucraineană, găgăuză, bulgară și română

Încercările de dezbinare pe bază etnică trebuie să înceteze în Repubica Moldova. Acesta a fost mesajul cu care reprezentanții Platformei Civice “Acțiunea 2012” au venit la Festivalul Etniilor organizat astăzi în Grădina Publică Ștefan cel Mare. “Unirea cu România aduce beneficii tuturor minorităţilor naţionale din Republica Moldova. România este un stat care asigură pentru toţi, fără diferenţe, dreptul de a se exprima în mod liber şi de a-şi păstra identitatea.” era scris pe unul din pliantele distribiuite.

Vezi mai jos textul integral al pliantelor împărțite de Acțiunea 2012:

Dragi prieteni,
Reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din Republica Moldova!
De 22 de ani în Republica Moldova lideri falşi şi demagogi promovează o imagine mincinoasă: aceea că, în cazul aderării Republicii Moldova la Statul Român, minorităţile vor fi tratate ca şi cetăţeni de categoria a doua.
FALS!!!!

NOI VĂ SPUNEM ADEVĂRUL!!!!!!
Imediat după declaraţia de re-unire a Republicii Moldova cu România, orice rus, ucrainean, găgăuz, bulgar sau de altă naţionalitate va fi tratat ca cetăţean român şi va beneficia automat de drepturile de salarizare sau pensie din România: salariul minim echivalent a 3200 lei moldoveneşti, salariu mediu echivalent a 9000 lei moldoveneşti, pensia minimă pentru vechime integrală echivalentă a 3000 lei moldoveneşti.


Ştiaţi că:
– România este statul din lume care asigură cele mai multe drepturi minorităţilor naţionale? Dreptul la păstrarea proprii limbi prin predarea în limba maternă şi dreptul la conservarea tradiţiilor etnice specifice; în România există şcoli, licee, facultăţi cu predare în limba minorităţilor, iar statul oferă burse de studiu speciale pentru aceştia.
– minorităţile etnice au în România dreptul în mod automat la reprezentare în Parlamentul ţării, proporţional cu numărul de cetăţeni?
Astfel, fiecare etnie este corect şi proporţional reprezentată prin intermediul parlamentarilor pe care ea îi alege, existând minim un deputat din oficiu;
– România respectă şi sprijină dreptul minorităţilor la menţinerea identităţii etnice ca parte componentă a valorii culturale naţionale a statului român?
Minorităţile etnice beneficiază în România de finanţări speciale, astfel încât să fie asigurat dreptul fundamental la păstrarea identităţii; peste cinci milioane de euro revin în medie fiecărei minorităţi etnice din România, banii provenind de la bugetul de stat sau de la bugetul Uniunii Europene;
– minorităţile etnice beneficiază în România de dreptul la siguranţă dar şi la libera exprimare ca urmare a existenţei unui stat de drept de tip european?
De exemplu, minoritatea maghiară îşi manifestă în mod constant şi public apartenenţa la civilizaţia ungară, dar fără a se stârni polemici în societate sau a genera tensiuni interetnice; dreptul la exprimare le-a fost garantat de însăşi societatea românească permisivă. Cea mai elocventă demonstraţie a drepturilor minorităţilor naţionale este cea a maghiarilor din România care au reprezentare parlamentară şi guvernamentală în mod constant, având un partid care a participat la cele mai multe guvernări după căderea comunismului.
Unirea cu România aduce beneficii tuturor minorităţilor naţionale din Republica Moldova. România este un stat care asigură pentru toţi, fără diferenţe, dreptul de a se exprima în mod liber şi de a-şi păstra identitatea.

ÎMPREUNĂ VOM AVEA O VIAŢĂ MAI BUNĂ!
UNIREA FACE PUTEREA
Actiunea 2012

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *