Eveniment

Unioniștii au protestat în Piața Universității din București

 Mitingul a fost organizat de Platforma Unionistă "Acțiunea 2012", iar președintele acesteia, George Simion, a declarat că scopul protestului este de a cere din partea Palatului Cotroceni "un dialog decent cu societatea civilă", pe subiectul Republica Moldova.

"Dacă această solicitare de dialog nu se materializează, pe parcursul săptămânii viitoare o să protestăm în fața Palatului Cotroceni. Noi vrem să aibă Administrația Prezidențială o poziție constructivă și să lucreze concret pentru frații noștri, pentru 3 milioane de români de peste Prut. Nu există această variantă de aderare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, singura șansă a Republicii Moldova de stabilitate, de integrare europeană și de luptă pentru bunăstare este alături de România, făcând parte din România, așa cum a făcut parte și în perioada interbelică", a susținut Simion.

El a criticat faptul că Iohannis și-ar fi schimbat poziția referitoare la unirea cu Republica Moldova față de ce declara pe acest subiect în campania electorală.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că o posibilă unire a României cu Republica Moldova poate fi discutată la momentul la care lucrurile sunt stabile și merg bine în cele două țări.

"Drumul spre Europa trebuie consolidat, situația din Moldova trebuie să se stabilizeze, economia moldoveană trebuie să repornească. Următorul pas, după părerea mea, este integrarea europeană a Moldovei, iar cealaltă parte — unirea — poate fi discutată atunci când și într-o parte și în alta a Prutului lucrurile sunt foarte stabile și merg bine. Să pui acum întrebarea unirii Moldovei cu România mi se pare un demers puțin serios, dacă ne uităm în jur, problema Transnistriei, (…) este chestiunea stabilității economice, combaterii corupției, care indiferent cum o vedem se află într-o parte și în alta a Prutului la niveluri foarte diferite și atunci, după ce rezolvăm aceste probleme pentru care cunoaștem soluțiile, putem să abordăm și problemele mai complicate și să începem să discutăm", a declarat Iohannis, la dezbaterea publică ”Dialog pentru România.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *