Actualitate

UNIRE /// Ungheniul se ÎNFRĂȚEȘTE cu un județ din România

Mulțumit de vizită, Alexandru Brînză, vicepreședintele raionului Ungheni, speră la o conlucrare benefică pentru ambele părți.”Sunt receptivi și ”calzi” gorjenii, ne-au arătat bucuria lor de a conlucra cu noi. Dânșii s-au mobilizat și au încercat să ne arate tot ce merită de văzut la ei”, a declarat pentru ”Expresul” dânsul.

Întâlnirea delegației raionului Ungheni cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, a cuprins diferite teme, în special cele din domeniul agricol și economic.

”Ungheniul poate să conlucreze cu gorjenii din punct de vedere agricol, iar Zona Economică Liberă de la noi ar fi un punct țintă pentru județul Gorj. Pe ei i-ar interesa să conlucreze în sfera produselor alimentare și, în special, în ceea ce ține de legume și fructe, căci zona lor e mai puțin favorabilă pentru creșetrea acestora”, a subliniat Alexandru Brânză.

Cultură și turism, idei noi
Discuțile au fost concentrate și pe tema turismului, a promovării locurilor. S-a vorbit și despre valorile culturale.

”Ne-au arătat din ce trăiesc, au o mină de cărbune din care, până-n prezent, extrag cărbune. Deasemenea, au fabrici foarte mari de ciment. Totuși, cel mai mare venit dânșii îl au din turism. Au promovat acest mod de dezvoltare turistică și o fac în continuare la cel mai înalt nivel. Au dat câteva idei despre cum putem promova și noi turismul, cum ar fi ciclismul, sau o pistă de motocros sau, dacă avem păduri, codri, iar noi le-am povestit de ”Plaiul Fagului”, să organizăm vânatul sportiv, care la ei este apreciat. Dânșii, fiind specialiști în acest domeniu, speră că, atunci când vor veni la noi, să ne ofere mai multe idei concrete”.

Oportunități pentru talente
Totodată, au fost luate în discuție și viitoare colaborări în domeniul cultural, cu atât mai mult că ansamblul ”Drăgaica” din satul Pîrlița a reprezentat Republica Moldova la Festivalul Internațional de Folclor ”Acasă la Brâncuși”, organizat în perioada 20-25 august la Târgu Jiu.

Alexandru Brînză a mai spus că ar fi o oportunitate pentru trupa ungheneană, ”The Wax Road”, să participe, în 2018, la tradiționalul festival ”Rockfest Transalpina”, ce are loc varaîn regiunea ”Transalpina”, cea mai înaltă șosea din România.

”Deși, spun ei, există numeroși doritri de a participa la acest festival, eu sunt sigur că Ungheniul va avea trecere, iar aceasta ar fi un început de conlucrare culturală”, explică.

În luna octombrie, oficialități din județul Gorj urmează să vină la Ungheni.

”Dânșii speră că, până atunci, vor reuși să pună la punct toate fromalitățile, pentru a putea oficializa înfrățirea”, a spus, la final, Alexandru Brînză.

Sursa: Expresul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *