Externe

Unitatea UE „a început să se fărâme”, avertizează ministrul german al economiei

Ministrul german al economiei Robert Habeck și-a exprimat temerile duminică despre unitatea Uniunii Europene despre care a spus că „a început să se fărâme”, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European unde subiectul cel mai controversat este cel al impunerii unui embargo împotriva petrolului rusesc, scrie Reuters.

„După atacul Rusiei în Ucraina, am văzut ce se poate întâmpla când Europa rămâne unită. În vederea summitului [de azi], să sperăm că va continua în același fel”, a declarat Habeck în cadrul unei conferințe de presă, „dar a început deja să se fărâme și să se fărâme din nou”.

Totodată, Habeck a spus că Germania trebuie să vorbească aceeași limbă la summit în loc să se abțină de la vot din cauza diferențelor de opinie din cadrul coaliției aflate la guvernare. Ministrul economiei a cerut același tip de unitate și din partea celorlalte state UE.

„Europa rămâne o zonă economică uriașă cu o putere economică incredibilă. Și atunci când este unită, poate folosi această putere”, a spus Habeck la deschiderea târgului german Hannover Messe.

Liderii UE se vor întâlni luni și marți pentru a discuta adoptarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care ar putea include interzicerea importurilor de petrol din Rusia și un program pentru grăbirea procesului de renunțare completă la combustibilii fosili rusești.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *