Actualitate

Unități de transport ticsite cu țigări în valoare de peste 36 mii lei, reținute la postul vamal Leușeni

Acestea erau tăinuite în mai multe locașuri special amenajate ale două unități de transport și urmau să fie comercializate pe piața neagră din UE.

Prima tentativă de scoatere ilicită din țară a țigărilor a fost dejucată în dimineața zilei de ieri, 25 februarie, la sectorul ”Ieșire pasageri” a postului vamal Leușeni. În baza analizei indicatorilor de risc, angajații vamali au procedat la verificarea unui autocar de model ”Neoplan”, care se deplasa pe ruta Republica Moldova- Italia.

Totodată, în efectuarea controlului asupra unității de transport, a fost implicat și un inspector chinolog al Serviciului Vamal, împreună cu patrupedul său antitabac – Andy. Câinele a dat reacție pozitivă, indicând prezența mirosului de tutun în partea din spate a autocarului. În cele din urmă, din rezervorul de combustibil, au fost extrase 33 400 țigarete ”Winston”, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

La un interval de doar trei ore, pe sensul de ieșire din țară, cu ajutorul patrupedului Andy au fost descoperite alte 4 100 bucăți țigarete de mărcile ”Rothmans” și ”Kiss”, tăinuite într-un loc special amenjat în zona torpedoului al unui ”Ford Galaxy”. Conducătorul auto, cetățean roman, intenționa să scoată produsele din țară prin eludarea controlului vamal.

Valoarea celor peste 37 mii țigarete pe piața europeană este estimată la suma de 6,5 mii euro.

Autoritatea vamală a procedat la reținerea în vederea confiscării a produselor din tutun. Persoanele implicate vor achita amenzi contravenționale în valoare totală de 6 000 lei și riscă să rămână fără autovehicule din cauza creării locașurilor special amenajate pentru transportul țigaretelor. 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *