CSI / Rusia

Unităţile antiteroriste din Ucraina plasate în stare de ALERTĂ din cauza AMENINȚĂRILOR

Potrivit unui comunicat al agenţiei Reuters, în fosta republică sovietică au loc proteste antiguvernamentale masive şi nu este clar dacă anunţul neobişnuit al serviciului SBU ucrainean, postat pe site-ul său, are legătură cu demonstraţiile, notează Reuters.

Aproximativ 70.000 de manifestanţi ai opoziţiei s-au reunit din nou, diminică, 9 februarie, în Piaţa Independenţei din centrul Kievului, ocupat de protestatari de peste două luni, de când a debutat cea mai mai gravă criză a Ucrainei independente, relatează AFP.

Descriind această măsură drept preventivă, Serviciul de Securitate a afirmat: „Conform legii, centrul antiterorist al SBU este obligat să pună în stare de alertă unităţile antiteroriste pe teritoriul ţării“, în condiţiile în care aeroporturile internaţionale, centralele electrice şi staţiile de cale ferată şi de autobuz din marile oraşe sunt în pericol.

„Decizia a fost luată în conformitate cu legea privind combaterea terorismului. Acţiunea realizată de serviciile de securitate au drept unic obiectiv garantarea siguranţei publice şi stoparea activităţilor criminale în scop terorist. Aceste măsuri sunt transparente şi sunt în primul rând preventive“, a afirmat SBU pe site-ul său.

Menționăm că, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a avertizat în legătură cu creşterea acţiunilor radicale şi a activităţilor teroriste după mai mult de două luni de manifestaţii în care protestatari antiguvernamentali au ocupat clădiri în capitală şi în alte oraşe, cerând o reformă politică şi demisia şefului statului.

sursa: adevarul.md, hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *