Politică

Uniţi în cuget şi simţire!

Deşi frigul s-a făcut simţit până la oase, mai mulţi tineri au participat la marşul de sărbătorire a celor 92 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918.
„Chiar şi pe frig românul nu renunţă la această sărbătoare. Câţiva am venit din Bucureşti, ca să trezim conştiinţa naţională a românilor din Basarabia”, ne-a spus o tânără studentă din capitala românească.

Marşul, organizat de grupurile „Spirit Românesc” şi „Deşteptarea”, a adunat peste o sută de tineri. Ei s-au deplasat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, din faţa Academiei de Ştiinţe până în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, cu lozinci precum: „Uniţi în cuget şi simţire” sau „Jos hotarul de la Prut!”.

„Suntem aici pentru că nu vrem să uităm de această zi pentru care au luptat străbunicii noştri. E o acţiune spontană, fără violenţe. Cine doreşte n-are decât să ne înjure sau să ne admire”, ne-a declarat Ion Puşcaş, membru al grupului „Spirit Românesc”.
„Astăzi este o zi sfântă pentru toţi acei care se consideră români. În acelaşi timp, este o zi tristă, pentru că situaţia din ţară este deplorabilă, iar tinerii prezenţi la acest eveniment sunt puţini. Însă ceea ce ne doresc nouă, românilor, de Ziua României, este să ne alipim la Patria-Mamă, pentru că nu văd niciun viitor fără ea”, mi-a spus o femeie în vârstă, alăturată grupului tricolor.

Ieri, aniversarea Marii Uniri a început la Chişinău cu depuneri de flori la Cimitirul Central. După depuneri de flori, cei prezenţi s-au îndreptat la Mănăstirea „Sf. Apostol Andrei”, unde a avut loc un serviciu divin de pomenire a deputaţilor Sfatului Ţării, care au votat, la 27 martie 1918, unirea Basarabiei cu România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *