Internațional

Uniunea Europeană a aprobat un nou ajutor militar de 500 de milioane de euro pentru Ucraina

Miniştrii europeni de externe au aprobat încă un pachet de ajutor militar oferit Ucrainei de Uniunea Europeană, în valoare de 500 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 iulie, de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

„Europa continuă să susţină pacea şi să apere valorile noastre”, a justificat Michel acest nou ajutor destinat în principal înarmării Ucrainei, al cincilea oferit de UE şi care aduce la circa 2,5 miliarde de euro valoarea asistenţei militare europene oferite acestei ţări de la începerea agresiunii ruse pe 24 februarie.

Ajutorul constă în armament, echipamente, combustibili şi materiale sanitare şi este finanţat prin „Facilitatea Europeană pentru Pace” (EPF), un mecanism separat de bugetul UE, scrie Agerpres.

În plus faţă de ajutorul militar acordat la nivelul UE, state membre ale blocului comunitar au livrat Ucrainei arme, muniţii şi alte materiale pentru armată de asemenea prin înţelegeri bilaterale cu aceasta.

Miniştrii europeni de externe au aprobat noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina în cadrul unei întâlniri ce are loc la Bruxelles unde dezbat și adoptarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea importurilor de aur rusesc în Uniunea Europeană.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.