InternaționalUE / Nato

Uniunea Europeană, criticată pentru prețurile mari la energia electrică. Ursula von der Leyen: „Trimiteţi aceste facturi la Moscova, acolo se află vinovatul”

Miercuri, eurodeputata franceză de stânga radicală, Manon Aubry a criticat la Strasbourg, Uniunea Europeană pentru creşterea preţului energiei. În replică, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a invitat-o pe Aubry să trimită „facturile la Moscova”, unde „se află vinovatul”, transmite Agerpres.

Astfel, în timpul dezbaterii ce a urmat discursului anual privind starea Uniunii Europene, prezentat de şefa executivului comunitar, Manon Aubry, membră a partidului Franţa Nesupusă, s-a referit în intervenţia sa la facturile energetice mari plătite de cetăţeni.

„Factura lui Gilles, care a constatat că energia sa electrică a crescut cu 113 euro pe lună şi nu ştie dacă va putea plăti încălzirea la iarnă, cea a lui Grégoire, cu 2.300 euro factura la gaz pentru şase luni, cea a Brigittei care se întreabă dacă va trebui să nu mai mănânce în această iarnă sau să nu mai aprindă lumina în această iarnă. Sunt milioane de oameni în cazul lor. Această criză nu este doar rezultatul războiului teribil din Ucraina şi al şantajului odios făcut de Vladimir Putin, ea este şi produsul unui sistem economic ale cărui fisuri sunteţi astăzi obligată să le recunoaşteţi”, a acuzat ea, potrivit AFP.

Ursula von der Leyen a ripostat. „

Doamnă Aubry, facturile pe care ni le-aţi arătat, da, sunt ‘insuportabile’, este adevărat. Dar ştiţi ce? Trimiteţi aceste facturi la Moscova, acolo se află vinovatul”, a declarat ea, care a prezentat miercuri propuneri pentru a limita creşterea preţului gazului şi energiei electrice în Uniunea Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Cand Trump v-a avertizat ca sunteti energetic dependenti de Rusia si e un risk strategic inacceptabil, ia-ti ras obraznic in fata, iar acum e vinovat Putin, nu voi imbecilii politici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *