Actualitate

Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile din regiunea separatistă Osetia de Sud

"Uniunea Europeană nu recunoaşte cadrul constituţional şi legal în care au avut loc aceste alegeri", se arată în comunicatul transmis de purtătorul de cuvînt al înaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton.

Şefa diplomaţiei UE şi-a reiterat de asemenea "sprijinul pentru integritatea şi suveranitatea teritorială a Georgiei, aşa cum au fost recunoscute de dreptul internaţional" şi a subliniat în context importanţa Discuţiilor internaţionale de la Geneva "pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii în regiune".

Regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud, recunoscută din 2008 de Rusia, a organizat duminică noi alegeri prezidenţiale, după invalidarea unui precedent scrutin cîştigat de reprezentanta opoziţiei Alla Djioeva împotriva candidatului Kremlinului.

Pentru ocuparea fotoliului suprem au concurat duminică patru candidaţi: fostul şef al KGB-ului local, Leonid Tibilov, emisarul special pentru drepturile omului, David Sanakoev, ambasadorul Osetiei de Sud la Moscova, Dmitri Medoev, precum şi liderul comuniştilor din regiune, Stanislav Kociev.

Fostul şef al KGB-ului local, Leonid Tibilov, a ieşit învingător în primul tur, iar al doilea tur este prevăzut pentru 8 aprilie, a precizat comisia electorală locală citată de agenţiile ruse de presă.

Via Moldpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *