ActualitateEconomie

‘Uniunea Europeană trebuie să adopte o abordare mai strategică’

Uniunea Europeană ar trebui să adopte o abordare mai strategică, a declarat secretarul general al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre (OCCEN) Lazăr Comănescu, în cadrul ședinței de expertiză „Perspective regionale: Uniunea Europeană și vecinii săi”, în cadrul XI-lea Global Forumul Baku, relatează Azernews.
Comănescu a subliniat că credibilitatea Uniunii Europene este strâns legată de comportamentul acesteia față de țările vecine, în special din Orientul Mijlociu. El a subliniat importanța ca Uniunea Europeană să urmărească o politică mai adecvată față de regiune. De asemenea, Comănescu a subliniat necesitatea unității între națiunile europene și promovarea cooperării transfrontaliere. El a sugerat ca Uniunea Europeană să preia conducerea în promovarea colaborării în acest sens. În prezent este în desfășurare al XI-lea Forum Global Baku, care reunește reprezentanți din numeroase țări și organizații internaționale prestigioase. Forumul, programat până pe 16 martie, facilitează discuțiile globale cu privire la diferite probleme presante, inclusiv rezultatele COP28, pregătirile pentru COP29, amenințările la adresa ordinii mondiale existente, preocupările de securitate, perspectivele de pace, strategiile pentru stabilitate și impactul global al conflictelor și amenințări majore precum schimbările climatice, securitatea alimentară și siguranța nucleară.

În plus, forumul cuprinde discuții despre rolul alianțelor militare și economice în guvernanța globală, perspective regionale, relațiile Uniunii Europene cu țările vecine, politici de tineret, consolidarea rezilienței la provocările globale, inegalitatea, deficitul de resurse naturale, problemele migrației, inteligența artificială și paradigmele de securitate emergente în era dronelor și armelor cibernetice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *